MONITOR GEZONDER ETEN EN DRINKEN

NAAR EEN GEZONDERE EN DUURZAME TOEKOMST

Steeds meer mensen kampen met obesitas of overlijden aan hart- en vaatziekten. We worden ons steeds bewuster van de rol die onze voeding hierin speelt. Gezonder eten en drinken aanbieden wordt voor Nederlandse bedrijfsrestaurants, zorginstellingen en horeca steeds belangrijker. Consument, opdrachtgever én overheid vragen erom. Maar hoe verleid je je gast om duurzamer en gezonder te gaan eten en drinken?

Het bedrijfsrestaurant heeft veel invloed op de gezondheid van jouw medewerkers en de voeding in het ziekenhuis heeft invloed op jouw gasten en patiënten. Doe jij er alles aan om jouw mensen een gevarieerd, vers en duurzaam aanbod voor te zetten? Wellicht is er toch nog meer vooruitgang te boeken. Hoeveel suikers en zout krijgen jouw medewerkers binnen? Voldoet jouw bedrijfsrestaurant aan de norm van 50% duurzaam inkopen? De Monitor gezonder eten & drinken meet hoe gezond en duurzaam jouw aanbod is!

WAT IS DE MONITOR GEZONDER ETEN EN DRINKEN?

De Monitor gezonder eten en drinken van Foodstep is een interactieve applicatie. Hij geeft besluitvoerders en medewerkers door de gehele organisatie de tools om een volledig overzicht te krijgen van de consumptie op de locaties. De monitor biedt een totaaloverzicht van jouw assortiment met daarbij alle kennis en informatie over gezondheid, duurzaamheid, nutriënten en CO2-uitstoot, om jouw locaties gezonder en duurzamer te maken. De monitor geeft handvatten om interventies te doen, je assortiment te optimaliseren, maar bovenal om gezondheid en duurzaamheid als belangrijk thema aantoonbaar te maken binnen jouw organisatie.

DOWNLOAD 

Wil jij tips om jouw gasten gezonder en duurzamer te laten eten en drinken? Download ze hier!

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Organisatie

Hierbij geef ik toestemming om mij het artikel toe te sturen met tips en informatie over de monitor gezonder eten en drinken

Data als basis

Foodstep meet het verbruik op basis van inkoopdata. In het dashboard kan je zien hoe jouw locatie(s) zich ontwikkelen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Dit meten we aan de hand van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en volgens de richtlijnen van PIANOo. Daarmee geeft de monitor je concrete handvatten om jouw jouw organisatie meetbaar gezonder en duurzamer te maken. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk het onderstaande filmpje.

Sinds Foodstep is gestart met de Monitor gezonder eten en drinken, zijn vele cateraars aan de slag gegaan met het verduurzamen en gezonder maken van hun restaurants. De enige manier om erachter te komen of je werkelijk stappen maakt in het restaurant, is door dit te meten. Foodstep biedt cateraars, horecaformules en groothandels de monitor aan om dit periodiek te kunnen volgen. Daarnaast bieden we workshops aan om aan de slag te gaan met gezond eten en drinken.

Neem contact met ons op

Bezoekadres:
Nieuwe Kazernelaan 2-D42
6711 JC Ede

Postadres:
Postbus 616
6710 BP Ede

Behaal voorsprong

door marktkennis!