De dataexpert in foodservice

Wij zijn Foodstep

De cijfers, de trends, de ontwikkelingen in omzet en volume: als echte dataspecialist (maar liever nog: kennisspecialist) observeren en meten we bij Foodstep al meer dan 25 jaar de bewegingen in de foodservicemarkt.

Ons verhaal
Onze mensen
FS Ons Team

We kijken naar wat er gebeurt en onderzoeken waaróm dat gebeurt. We delen onze kennis van de Nederlandse markten Horeca, Catering en Eten onderweg met de markt en zorgen dat die kennis compleet, helder en feitelijk juist is. We ondersteunen grossiers, producenten en afnemers met advies op maat. We schetsen het grote plaatje én de details, de inzichten op totaalniveau en de trends binnen specifieke categorieën, productgroepen, merken en afzetkanalen. Zo vertrouwen en bouwen onze klanten al meer dan een kwart eeuw op onze inzichten.

 

De branche en wij – een bijzondere match

Liefde voor het vak, ondernemerschap, servicegerichtheid: bij Foodstep lijken we in veel opzichten op onze klanten. Ook wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om verwachtingen te overtreffen. Ook wij willen het elke dag weer beter doen. Die dynamiek maakt de wereld van eten en drinken in onze ogen tot de leukste branche die er bestaat… en ons vak tot het mooiste vak.

Wie in foodservice waarde wil creëren, kan niet zonder de juiste kennis. Wij, Foodsteppers, doen niets liever dan het verzamelen, verrijken, vertalen en verspreiden van die kennis. We laten graag zien wát er gebeurt en waaróm. We bieden onze klanten die heldere inzichten én geven ze frisse ideeën voor een duurzame voorsprong. En helpen zo ook nog eens de verbindende kracht van eten en drinken versterken.

 

Wij hebben een missie!

In de afgelopen 30 jaar hebben we bij Foodstep een eigen database gecreëerd, die in Nederland uniek is. Die database stelt ons in staat om uiteenlopende analyses op gebied van markt, kanaal, doelgroep, categorie, merk en artikel op zowel omzet als volume te maken.  Dankzij onze ervaren consultants en analisten kennen we de markt inmiddels op ons duimpje.

Zo zien wij dat

Met het koppelen van kennis aan data verwaarden we droge feiten en cijfers tot toegankelijke en relevante informatie, tot inzicht en begrip: als je niet slechts zíet wat er in de markt gebeurt, maar ook waarom, dan ben je beter in staat om de aldaar aanwezige kansen te identificeren en te benutten. Het stimuleren van het delen van informatie en inzichten die relevant zijn voor foodservice draagt bij aan dit begrip, ook zo voegen we méér waarde toe. En al die inspanningen zie jij terug in onze scherpe analyses, inzichten en adviezen die jou helpen je bedrijfsactiviteiten te verbeteren.

Verder kijken, verder reiken

We zijn goed in wat we doen omdat we verder kijken, maar ook omdat we onze ambitie verder laten reiken: we willen onze klanten optimaal bedienen en adviseren, maar ook de markt als geheel verder (helpen) ontwikkelen. Dat doen we bijvoorbeeld door de gehele keten goed in kaart te brengen, inclusief kanaalkarakteristieken, categorie ontwikkelingen en marktposities. Maar vooral door de data, die we genereren en onderzoeken, altijd in hun context te blijven zien.

 

Meer weten? We gaan graag met je in gesprek!
FS Strategy
FS Takeaction
FS Perform
FS Execute
circle
De roadmap

Het FoodSTEP model

Optimaal presteren, verbeteren en groeien met je bedrijf? We helpen je graag je organisatiedoelen behalen en steeds weer overtreffen. Met een maatwerk roadmap, gebaseerd op het cyclische FoodSTEP model (Strategy, Take action, Execute, Perform), heb jij alles in de hand om jouw organisatie effectief verder te brengen.

Strategy

Concretiseren van behoefte en strategische doelstellingen

Presteren, verbeteren en groeien start met het concretiseren van de behoefte en strategische doelstellingen van de organisatie. Zijn deze onvoldoende actueel, dan starten we desgewenst eerst een strategietraject op om deze aan te scherpen/te herijken.

Take action

Uitvoeren, monitoren, analyseren, aanscherpen, presteren

Zijn de strategische doelstellingen helder? Tijd om deze te vertalen naar interventies/acties en deze vervolgens op te nemen in concrete, stapsgewijze (actie-)plannen. Voor een succesvolle implementatie betrekken we hierbij uiteraard de key stakeholders: zij zijn onmisbaar om verder draagvlak binnen de organisatie te creëren.

Perform

Uitvoeren, monitoren, analyseren, aanscherpen, presteren

Wij monitoren en analyseren de prestaties van de interventies fact-based en kort cyclisch. Zo kun jij binnen de organisatie direct profiteren van learnings en verbeteringen doorvoeren op basis van daadwerkelijke resultaten.

Execute

Implementeren acties

In deze fase wordt de strategie geïmplementeerd door de acties (op basis van de actieplannen) daadwerkelijk uit te voeren binnen de operatie.

Het FoodSTEP model

Team Foodstep

IMG 6159 IMG 6062

Ruben de Bruijn

Operationeel directeur

Image Image (1)

Gerard Sterkenburg

Managing partner

IMG 5956 IMG 5905

Sabine van Engelen

Data engineer

IMG 6023 IMG 6020

Patricia van Olderen

HR Manager

IMG 6149 IMG 6086

Dick Mulder

Manager Finance

IMG 6001 IMG 5953

Eline Booijink

Data analist

IMG 5981 IMG 5888

Loes Smits

Commercieel directeur

IMG 6164 IMG 6075

Arno van Akkeren

Data engineer

IMG 5969 IMG 5937

Yvette Hut

Data analist

IMG 6139 IMG 6053

Frans van Gemerden

Data analist

IMG 6173 IMG 6099

Lynn Heijnen

Vormgever

IMG 0492 IMG 0495

Serina Jeulink

Sales/Marketing

IMG 0484 IMG 0511

Tijmen Giesbers

Data analist

IMG 0480 IMG 0518

Pim Neggers

Data analist