PORTFOLIO

Klantencases & meer

DE MARKT  IN KAART

Wij kennen de foodservicemarkt als geen ander. Mede omdat we werken voor en door de gehele keten: van de fabrikant via de grossier naar de eindverbruiker, cateraar, (zorg)instelling, formule en de consument. Daarnaast werken wij voor partijen die betrokken zijn bij foodservice, zoals brancheorganisaties en (overheid)instanties.

Fabrikanten

Hoe presteert jouw productcategorie? Welke merken zijn in opkomst? Foodstep brengt op basis van data de marktposities in kaart en kan jou met kwalitatief en kwantitatief onderzoek van advies voorzien, bijvoorbeeld op het gebied van strategieontwikkeling.

Cateraars

Hoe duurzaam of gezond is jouw restaurant? Tegen welke uitdagingen loop jij aan om het juiste aanbod op de juiste plaats voor de juiste doelgroep te krijgen? Of het nu gaat om het meten van arbeidsproductiviteit, optimaliseren van je salesmix of assortiment ‒ Foodstep kan je helpen.

Grossiers

Welke ontwikkelingen spelen in jouw afzetkanalen? Hoe kan jij de klantbinding versterken? Hoe verhouden de prestaties van productcategorieën bij jou zich versus de markt? Foodstep brengt de foodservicemarkt in kaart en kan jou ondersteunen met markt- en categorieanalyses.

Eindverbruikers en formules

Hoe kijkt de consument naar jouw formule? Welke trends en ontwikkelingen spelen in jouw kanaal? Wat betekent dat voor jou, nu en in de toekomst? Wat is de potentie van jouw nieuwe concept? Foodstep helpt je op weg.

(Zorg)instellingen

Foodstep kan je helpen de foodservicemarkt beter te begrijpen. Bijvoorbeeld met inzicht in de kanaalkarakteristieken, consumententrends of prestaties en ontwikkeling van een productcategorie. Of we bieden ondersteuning met een onderzoek op maat of een presentaties over foodservice.

Belangenorganisaties en (overheids)instanties

Er zijn veel, snelle veranderingen in de zorg. Hoe kun je hierop inspelen met welke keuzes? Hoe kan je met meetbare doelstellingen het zout- en suikergebruik in jouw restaurant reduceren? Heb je het juiste foodaanbod voor jouw medewerkers en bezoekers? Foodstep denkt met je mee.

RELATIES VAN FOODSTEP

Addam
Alpro
Appel
Bavaria
Bilderberg
Coca Cola
Compass Group
CONO
CSM
Dijkgraaf Reinders
Farm Frites
Franchise Friendly Concepts
Friesland Campina Foodstep
GEPU
Grolsch
Groenten Fruit Huis
Hak
Heineken
Hema
HMS Host
Huuskes
ISS
Infotopics
Jacobs Douwe Egberts
La Place
Lekkerland
Madurodam
Makro
Mars
Fairtrade
Nestle
Nederlandse Spoorwegen
Oscar Mayer
Postillion
Prorest
Red Bull
SAB catering
Schuttelaar&partners
Smaackmakers
Sligro
Tetra Pak
Stegeman
Unilever Food Solutions
Unilever
Universiteit Twente
Vandemoortele
Voedingscentrum
Vrumona
Wester & Van Doorn
Zegro
Zwanenberg

REFERENTIES VAN RELATIES

“De kennis van een expert helpt ons om samen met onze managers de uitdagingen voor de toekomst aan te gaan.”

 – Frank van Zomeren, Directeur Catering, Hospitality & Technical Services, ISS Facility Services

ISS is wereldwijd marktleider op het gebied van facility servies. ISS is actief in meer dan 50 landen en biedt door de ervaringen haar diensten internationaal aan. Als onderdeel van deze facility services weet ISS als geen ander hoe gezond, vers en smakelijk eten een goede bijdrage kan leveren aan de bedrijfsvoering van organisaties. De catering service staat voor verantwoord genieten van lekker, gezond en eerlijk eten, bereid met gevoel voor detail in het gezicht van gast.

Om deze services te kunnen optimaliseren wil ISS catering altijd up-to-date zijn van de ontwikkelingen in de foodservice en cateringmarkt. Afgelopen jaar kochten we het Nationaal Catering Onderzoek aan om er zeker van te zijn dat wij perfect onze markt kunnen bedienen. Een onderzoek van 260 pagina’s biedt natuurlijk zoveel informatie. Foodstep kwam het onderzoek aan ons presenteren zodat wij de juiste punten voor onze organisatie niet konden missen.

Om ook onze locatiemedewerkers ook op de hoogte te brengen, kwam Foodstep vervolgens een presentatie geven op onze locatie manager dag. Hier werden alle trends en ontwikkelingen met onze medewerkers gedeeld.

“Enige tijd geleden een inspirerende masterclass bij Foodstep gevolgd. Foodstep heeft laten zien over veel kennis van de markt te beschikken en denkt pro-actief mee met de deelnemende partijen. Ik heb verschillende leerpunten gehad tijdens de masterclass waar ik binnen mijn organisatie opvolging aan kan geven.”

– Ronald van den Assem, National Account Manager Out of Home, Vrumona

“Vorige maand aan een zeer inspirerende masterclass bij Foodstep deelgenomen met groep Vitammers. Heel veel verhelderende inzichten, energie en ideeen opgedaan en knap hoe de mensen van Foodstep meedenken in oplossingen en zich echt in VITAM hebben verplaatst.”

– Marc Balvers, Directeur, Vitam

“Hutten werd afgelopen jaar nummer 1 in het Nationaal Catering Onderzoek van Foodstep. Zowel de gasttevredenheidsscore als de NPS-score waren uitstekend. Vanzelfsprekend zijn we trots op deze waardering en willen we deze voorsprong behouden. Een helder inzicht in trends en ontwikkelingen in de markt, gestoeld op gedegen onderzoek, helpt ons daarbij. De marktinformatie van Foodstep is dus zeer waardevol voor ons. Naast het uitgebreide verslag van het onderzoek in het boek hebben wij Foodstep gevraagd het onderzoek te presenteren op een van onze teamdagen waarbij ruim 60 samenwerkers aanwezig waren.”

 – Annemarie Driessen, Corporate Storyteller | Marketing & Communications, Hutten

Hutten is meer dan een cateraar. Hutten kiest houding en beweegt op haar eigen wijze mee met trends en ontwikkelingen in de markt in een samenleving die in een rap tempo verandert en steeds sneller nieuwe eisen stelt aan werken en leven. Steeds met dat voor ogen wat ons al zo lang drijft: de beleving van de gast en een passie voor de ambacht van het koken. In onze bedrijfsrestaurants is de gast het uitgangspunt en de visie van de opdrachtgever leidend. We maken ons sterk voor vitale en fitte medewerkers. Hiervoor trekken we samen op met lokale boeren en telers die ons voorzien van producten en ingrediënten met hoge voedingswaarden. Daarnaast helpen we medewerkers bewuste keuzes te maken voor een gezonder eetpatroon met speciale vitaliteits- en leefstijlprogramma’s en werken we continu aan het verbeteren van onze recepturen door minder zout, minder suiker en de betere vetten te gebruiken. We voelen een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit uit zich onder andere in onze grote inzet op het terugdringen van voedselverspilling en het actief voeren van een inclusiviteitsbeleid waarin we een veilige werkplek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Neem contact met ons op

Bezoekadres:
Nieuwe Kazernelaan 2-D42
6711 JC Ede

Postadres:
Postbus 616
6710 BP Ede

Behaal voorsprong

door marktkennis!