WERKWIJZE

DATA & INSIGHTS

HET PROCES VAN FOODSTEP

Foodstep kijkt wát er gebeurt in de foodservicemarkt en onderzoekt waaróm dat gebeurt. Dit doen we in de volgende vier stappen:

1. Verzamelen

en analyseren van data

De beste beslissingen neem je op basis van de feiten. Deze insights verzamelen wij voor jou.

2. Verrijken

met foodtrends

We combineren data met onze marktkennis. Zo kunnen we de cijfers in de juiste context plaatsen: ontwikkelingen interpreteren en trends ontdekken.

3. Vertalen

naar insights en advies

Wat betekent een trend voor jouw organisatie? We vertalen informatie naar gerichte insights en maatwerk advies. Cruciale informatie waarmee je strategische beslissingen kunt onderbouwen.

4. Verspreiden

van marktkennis

Als peilstok voor de branche, delen wij onze kennis graag. Bijvoorbeeld in onderzoeken en periodieke monitors over gezondheid, merken of catering.

KANALEN WAAR
FOODSTEP IN ACTIEF IS

Foodservice staat niet stil. Nieuwe concepten komen en gaan en de vraag vanuit consumenten verandert voortdurend. Kortom, de markt ontwikkelt zich continu ‒ elk kanaal op haar eigen manier en met een eigen dynamiek. Met onze marktdata en resultaten uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek bieden wij inzicht in alle kanalen.

Horeca

De klassieke verdienmodellen in de horeca veranderen langzaam. Ook de omzet van discotheken, zaalbedrijven en café-bars staan onder druk. De reden daarachter? Nieuwe, specialistische horecaondernemers weten in korte tijd en met succes een enthousiast publiek aan zich te binden, met een eenvoudige kaart en bijzondere dranken.

Catering

De arbeidsmarkt blijft in beweging. Met een groeiend aantal zzp’ers, bedrijven die overstappen op het nieuwe werken en meer flexibele arbeidscontracten als voornaamste veranderingen. We zien leegstaande kantoorgebouwen en de opkomst van flexibele werklocaties. Ondertussen proberen cateraars meer gasten naar het bedrijfsrestaurant te trekken.

Zorg

Door overheidsbezuinigingen staan veel zorginstellingen onder druk. Dat resulteert in minder medewerkers en patiëntendagen, meer thuisverpleging en minder budget voor eten en drinken. Terwijl voor de patiënt het ontbijt, de koffie, lunch en het avondeten vaak de hoogtepunten van de dag zijn.

Petrol

De accijnzen stijgen en het aantal energiezuinige auto’s groeit. Daardoor blijven de inkomsten uit brandstof en tabak bij de pomp dalen. Maar pomphouders zijn creatief: ze vinden nieuwe kansen in food, retail en dienstverlening bij en rond de pomp.

FOODSERVICE CATEGORIEËN

Foodstep heeft ruime ervaring in het meten en in kaart brengen van foodservice. We volgen diverse productcategorieën op structurele basis. Daarmee krijg jij inzicht in de prestaties en ontwikkelingen van jouw categorie of merk per kanaal. Dat kunnen we doen voor elke productcategorie – algemeen of specifiek, groot of klein. Dus ongeacht de categorie, wij kunnen je helpen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Een greep uit de foodservicecategorieën die wij in kaart kunnen brengen:

Koffie

Zuivel

Frituur snacks

Groente & Fruit

Zoetwaren

Frites

Oliën & vetten

Soepen

Kaas

Vleeswaren

Zoet broodbeleg

Rijst & deegwaren

Vlees

IJs

Zoetwaren en hartig

Broodsalades

Neem contact met ons op

Bezoekadres:
Nieuwe Kazernelaan 2-D42
6711 JC Ede

Postadres:
Postbus 616
6710 BP Ede

Behaal voorsprong

door marktkennis!