Effectief naar gezonder en duurzamer eten en drinken

We worden ons steeds meer bewust van de rol van voeding in relatie tot onze gezondheid, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van obesitas en hart- en vaatziekten. Gezonder eten en drinken aanbieden wordt gelukkig ook voor Nederlandse bedrijfsrestaurants, zorginstellingen en horeca steeds belangrijker. Consument, opdrachtgever én overheid vragen erom.

Maar hoe kun je die beweging optimaal aansturen? Hoe volg je je eigen progressie? Hoe verleid je je gast om duurzamer en gezonder te gaan eten en drinken? Voor de juiste stappen heb je een compleet beeld nodig van de huidige status en ontwikkelingen. Foodstep biedt dat inzicht met de Monitor gezonde en duurzame voeding, een interactieve applicatie boordevol relevante informatie over meerdere aspecten van gezondheid en duurzaamheid.

 

Serieus werk maken van je gezondheids- en duurzaamheidsdoelen

De Monitor gezonde en duurzame voeding van Foodstep is een interactieve applicatie voor eten & drinken op basis van inkoopdata. Hiermee geven we besluitvoerders en medewerkers door de gehele organisatie de tools om een volledig overzicht te krijgen van de consumptie op de locaties. Behoefte aan informatie op specifieke niveaus zoals per accountmanager, segment, of inkoper?  Ook dat is mogelijk. Zo geeft de monitor handvatten om de juiste interventies te doen, je assortiment te optimaliseren en geef jij gezondheid en duurzaamheid als thema aantoonbaar prioriteit binnen jouw organisatie.

 

De Monitor gezonde en duurzame voeding: breed van opzet, concreet in inzicht

In de interactieve dashboards van de Monitor gezonde en duurzame voeding kun je zien hoe jouw locatie(s) zich ontwikkelen op het gebied van gezondheid, nutriënten, CO2-emissie, plantaardige eiwitten en keurmerken. Dit meten we aan de hand van onder andere de richtlijnen voor de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en verschillende aspecten benoemd in MVI-criteria. Daarmee geeft de monitor je concrete handvatten om jouw organisatie meetbaar gezonder en duurzamer te maken. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk het filmpje hieronder.

Onze andere producten:

FS Product Categorie En Kanaalmonitor
Category Channel Monitor

Categorie- en kanaalmonitor

Scherp zicht houden op de prestaties van voor jouw relevante categorieën en productgroepen, in de markt en per kanaal? Of juist inzoomen op merkontwikkelingen en trends vanuit een specifiek kanaal? Voor ieder budget toegankelijk gemaakt. Check ons nieuwe prijsmodel!

Meer over de Categorie- en kanaalmonitor
Foodstep Data Assessment
Data Assessment

Data assessment

Grossier? Haal meer uit je databestanden met het Foodstep Data assessment. We screenen de (artikel)data op correctheid, volledigheid en (categorie) indeling voor je en we zorgen zo nodig en gewenst ook voor het opschonen, herindelen, verrijken en optimaal verwerken/gebruiken van jouw data. Het is ons vak, tenslotte.

Meer over het Data assessment

Blijf op de hoogte met onze periodemonitor

Wil je de ontwikkelingen binnen de foodservicemarkt op de voet volgen? De Foodservice Periodemonitor biedt je een 4-wekelijks overzicht van de waardeontwikkeling van eten & drinken in foodservice en de sectoren. Zo ben jij altijd op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen én krijg je meer verdiepende informatie. Hoe presteert jouw bedrijf ten opzichte van de markt? Je ontdekt het met de Foodservice Periodemonitor van Foodstep.

Cijfers uit de markt

+ 0 %

On-the-go P8

+ 0 %

Catering P8

+ 0 %

Horeca en Leisure P8