Altijd een propositie op basis van jouw kennisbehoefte

Als grossier moet je van bijzonder veel markten thuis zijn. Dan scheelt het enorm als je een betrouwbare partner hebt, die jou op het juiste moment kan voorzien van de juiste kennis en inzichten voor je marktactiviteiten. En die jou ook ondersteunt op gebieden die níet tot je core business behoren, zoals databeheer en -verrijking.

Afhankelijk van jouw specifieke behoefte bieden we je het maatwerk dat je nodig hebt vanuit meerdere proposities. Of het nu gaat om kennis en inzichten uit producten als de Categorie –en kanaalmonitor, Sales Insights Monitor en de Monitor gezonde en duurzame voeding, we kunnen pas echt bepalen wat nodig is als we een Data assessment hebben gedaan. Daar starten we dan ook iedere strategische samenwerking mee. Op basis van de uitkomsten hiervan en jouw kennisbehoefte als grossier adviseren we je concreet over onze verdere samenwerking.

 

Hoe kan Foodstep jou als grossier helpen?

Van het op orde brengen van je gegevensbestanden tot het bepalen van het juiste assortiment, van de juiste cijfers om met producenten te onderhandelen tot het inzichtelijk maken van je prestaties in de markt, wij brengen je graag verder. 

Wil jij ook antwoord op deze vragen?

  • Komt jouw assortiment overeen met de behoefte van jouw doelgroep?
  • Hoe presteert jouw (inkoop/verkoop)categorie vs. de prestaties van de markt? En welke productsoorten groeien, binnen welke kanalen?
  • Binnen welke kanalen presteer ik boven, onder of on par met de markt?
  • Vertel jij je klanten al hoe zij presteren op gebied van CO2-emissie, nutriënten
  • Hoe presteer jij ten opzichte van de markt? Hoe op categorie- en/of kanaalniveau?
  • Is je klant en/of artikeldatabase actueel, compleet en gesegmenteerd in de juiste indeling?
  • Is jouw artikeldatabase actueel, compleet en gesegmenteerd in de juiste categorie?
  • Beschik je over geautomatiseerde managementrapportages die door meerdere afdelingen te gebruiken zijn?

Onze producten voor grossiers:

FS Product Categorie En Kanaalmonitor
Category Channel Monitor

Categorie- en kanaalmonitor

Scherp zicht houden op de prestaties van voor jouw relevante categorieën en productgroepen, in de markt en per kanaal? Of juist inzoomen op merkontwikkelingen en trends vanuit een specifiek kanaal? Voor ieder budget toegankelijk gemaakt. Check ons nieuwe prijsmodel!

Meer over de Categorie- en kanaalmonitor
Foodstep Gezonde Monitor
Health Monitor

Monitor gezonde en duurzame voeding

Effectief sturen op gezonder en duurzamer eten en drinken? Wij meten meerdere aspecten van gezondheid en duurzaamheid zoals nutriënten, keurmerken, CO2-emissie en geven ze voor je weer in de Gezonde monitor, onze innovatieve interactieve applicatie. Zo heb jij alles bij en in de hand voor een gezondere en duurzamere organisatie.

Meer over de Monitor gezonde en duurzame voeding
Foodstep Data Assessment
Data Assessment

Data assessment

Grossier? Haal meer uit je databestanden met het Foodstep Data assessment. We screenen de (artikel)data op correctheid, volledigheid en (categorie) indeling voor je en we zorgen zo nodig en gewenst ook voor het opschonen, herindelen, verrijken en optimaal verwerken/gebruiken van jouw data. Het is ons vak, tenslotte.

Meer over het Data assessment

Sales Insights Monitor

De Sales Insights Monitor (SIM), biedt jou als grossier de mogelijkheid je verkoopdata te delen/vermarkten naar jouw producenten. Hiervan profiteren jullie beiden: door gebruik van die data kunnen jullie samenwerken aan het fact-based bevorderen van groei. We visualiseren/rapporteren jouw verkoopdata op categorieniveau (in een interactieve online click-and-play omgeving). Welke data jij vervolgens deelt met welke producent bepaal je helemaal zelf. Ook intern is de SIM voor jou als grossier natuurlijk van grote waarde: de rapportages vormen een ideaal uitgangspunt voor inkopers en category managers om de categorie-ontwikkeling intern optimaal te managen.

Wist je dat?

Bij Foodstep hebben we een duidelijke missie: wij willen al onze klanten – producent, grossier en afnemer – de kennis en inzichten bieden die ze nodig hebben om vooruit te komen. Wij maken de slag van data naar informatie met context, voegen duiding toe, creëren begrip, beantwoorden de vraag van het waarom. Waarde toevoegen, dat is onze meerwaarde. Want wie de markt begrijpt, kan beter inspelen op de kansen die deze biedt. Zo dragen we niet alleen bij aan het succes van onze klanten, maar ook aan de ontwikkeling van de markt in het algemeen.

Cijfers uit de markt

+ 0 %

Horeca en Leisure P8

+ 0 %

Catering P8

+ 0 %

On-the-go P8