Liefde voor het vak, ondernemerschap, servicegerichtheid: bij Foodstep lijken we in veel opzichten op onze klanten. Ook wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om verwachtingen te overtreffen en willen het elke dag een beetje beter doen. Die dynamiek maakt de wereld van eten en drinken in onze ogen tot de leukste branche die er bestaat… en ons vak tot het mooiste vak. Want wie in Foodservice waarde wil creëren, kan niet zonder de juiste kennis. En wij, Foodsteppers, doen niets liever dan het verzamelen, verrijken, vertalen en verspreiden van die kennis: we laten graag zien wát er gebeurt en waaróm. We bieden onze klanten die heldere inzichten én geven hen frisse ideeën voor een duurzame voorsprong. Zo helpen we de verbindende kracht van eten en drinken versterken. Daar zetten we ons vol passie voor in.

Wij zoeken een sales/marketing stagiair(e)

De foodservicemarkt zit midden in een professionaliseringsslag: big data en de daaruit gefilterde inzichten worden steeds vaker gebruikt bij het maken van strategische beslissingen. Foodstep – onze tagline zegt het al – biedt klanten voorsprong door marktkennis. Met onze grote diversiteit aan datasets én actuele kennis binnen de horeca, groothandels en catering kunnen we onze klanten alles vertellen over verschillende product-marktcombinaties: hoe groot is bijvoorbeeld de restaurantmarkt voor luxe kroketten? Wat is het aandeel van duurzame producten in een categorie? Wat zijn opkomende frisdrankmerken? Onze doelstelling is om uit de groeiende berg van beschikbare data precies die inzichten te destilleren, die onze klanten nodig hebben voor het behalen van hun doelstellingen en het creëren van toegevoegde waarde. Het is voor onze klanten van groot belang om te weten hoe de Foodservice-markt zich ontwikkelt. Zo kunnen bijvoorbeeld Food-fabrikanten uit de cijfers die wij rapporteren, bepalen waar ze groei kunnen realiseren of nieuwe producten kunnen introduceren.

 

De opdracht

Momenteel ontwikkelen wij een nieuwe propositie die begin 2023 gereed is voor de markt. Dit is een categorie en kanaal monitor welke 13x per jaar opgeleverd zal worden bij onze klanten. We starten met 25 categorieën en 4 kanalen waar de ontwikkelingen vanuit onze data in kaart wordt gebracht. Ons doel is dat Foodstep alles weet over de categorie en het kanaal. Dus als je als fabrikant/grossier of eindverbruiker informatie/data wil dan is Foodstep de plek waar je dit kunt ophalen! Voor deze categorieën en kanalen willen wij de trends & ontwikkelingen in kaart brengen, dus wat zijn de laatste trends op gebied van frisdrank, agf, wijn etc. Maar ook, wat zijn de laatste trends in de restaurantsector? Gaat jouw hart hier harder van kloppen? Wij zoeken namelijk iemand die dit voor ons in kaart gaat brengen! Dit ga je doen door gesprekken te voeren met experts, door middel van desk research en je bent natuurlijk vrij om andere technieken te gebruiken die jou helpen dit doel te bereiken. Omdat het om een nieuwe propositie gaat en we dit voor de eerste keer gaan opzetten, willen we ook graag dat je met ons mee denkt hoe we dit het beste kunnen opzetten richting onze klanten. Hoe gaan we het vormgeven? Hoe creëren we maximale toegevoegde waarde voor onze klant? Hoe gaan we onze fact based data combineren met de trends in de categorie?

 

Wat vragen we van jou:

Je beschikt over HBO of academisch werk-denk niveau, beschikt over zeer goede kennis van de Nederlandse taal en bent communicatief goed onderlegd. Powerpoint kent voor jou geen geheimen meer en je bent proactief, flexibel, nieuwsgierig, enthousiast en initiatiefrijk. Je denkt mee over verbeterslagen binnen het bedrijf en hebt passie en feeling voor de Foodservicemarkt. Daarnaast ben je een teamplayer, maar kan je ook als geen ander zelfstandig werken. Voor ons heeft werk ook een sociale functie: we werken hard, maar hebben het ook graag leuk met elkaar.

 

Denk jij dat je het talent bent dat wij bij Foodstep zoeken? Stuur dan je motivatie en CV naar: info@foodstep.com.

Als je liever eerst meer informatie wilt, bel Patricia van Olderen, HR Adviseur: 06 - 34 44 24 66.

+ 0 %

Horeca en Leisure P3

+ 0 %

Catering P4

+ 0 %

On-the-go P3