De foodservicemarkt in kaart

De foodservicemarkt zit midden in een professionaliseringsslag: big data en de daaruit gefilterde inzichten worden steeds vaker gebruikt bij het maken van strategische beslissingen. Foodstep – onze tagline zegt het al – biedt klanten voorsprong door marktkennis. Met onze grote diversiteit aan datasets én actuele kennis binnen de horeca, groothandels en catering kunnen we onze klanten alles vertellen over verschillende product-marktcombinaties: hoe groot is bijvoorbeeld de restaurantmarkt voor luxe kroketten? Wat is het aandeel van duurzame producten in een categorie? Wat zijn opkomende frisdrankmerken? Onze doelstelling is om uit de groeiende berg van beschikbare data precies die inzichten te destilleren, die onze klanten nodig hebben voor het behalen van hun doelstellingen en het creëren van toegevoegde waarde.

Belangrijk werk dus en nog leuk ook! Tenminste, als je precies werkt en een kick krijgt om samen met een team data te analyseren en verwerken op de beste manier. Sluit dat aan bij wie jij bent?

Mooi! Je kunt dan bij Foodstep rekenen op een gastvrij ontvangst. Wij zoeken namelijk een

Stagiair Data-analist

Het is voor onze klanten van groot belang om te weten hoe de Foodservicemarkt zich ontwikkelt. Zo kunnen bijvoorbeeld Food-fabrikanten uit de cijfers die wij rapporteren, bepalen waar ze groei kunnen realiseren of nieuwe producten kunnen introduceren. Omdat we niet de data van de gehele markt hebben, werken met een steekproef. Dat zorgt voor een continue uitdaging om zo representatief mogelijk te werken.

Bij Foodstep proberen we steeds onze methodes en technieken te verbeteren. De statistische methode die we hebben om marktontwikkelingen te analyseren is goed. Echter, we hopen dat het nog accurater en sneller kan. Hierbij kunnen we jouw frisse blik en kennis goed gebruiken. Je draait mee in ons team en kan je toegewijd storten op deze methode. Aan het einde van je stage heb jij niet alleen een helder advies hoe onze methode verbeterd kan worden, maar ben je ook al begonnen om dit in te richten met ons team. Kortom; jouw input zal zeker gebruikt worden!

 


Jouw inzichten als basisingrediënten voor onze klanten

Bij Foodstep werken we met programma’s als Alteryx, Tableau, Excel en SPSS. We vragen op zijn minst een bovengemiddelde motivatie om jezelf bekend te maken met nieuwe software. Het is daarbij handig als je een vak hebt gehad waarin je hebt geprogrammeerd in R of Python, maar het is vooral belangrijk dat jouw datahart sneller gaat kloppen van dataverwerking en samen oplossingen vinden in een team. Je bent bezig met je WO-master met aantoonbare kennis van statistiek en data-analyse. Je wilt je naast je studie verder ontwikkelen in de wereld van data en business intelligence-oplossingen, eventueel in combinatie met de Food-sector. Je bent proactief, nieuwsgierig en een communicatieve meedenker. En dat je werk voor jou ook een sociale functie heeft: we werken hard, maar hebben het ook graag leuk met elkaar.

 


Wat je verder van ons mag verwachten:

  • Een jonge, dynamische werkomgeving met de nodige dosis plezier
  • Flexibele werktijden
  • Hybride werken
  • Stagevergoeding van 500 euro per maand


Kom jij ons team versterken? 

Denk jij dat je het talent bent dat wij bij Foodstep zoeken? Stuur dan je motivatie en CV naar: info@foodstep.com. We nemen binnen 1 week contact met je op!

Als je liever eerst meer informatie wilt, bel Patricia van Olderen, HR Adviseur: 06 – 34 44 24 66.

+ 0 %

Horeca en Leisure P3

+ 0 %

Catering P4

+ 0 %

On-the-go P4